Jadłospis

 

 24.02.20r poniedziałek

Śniadanie

Chleb słonecznikowy z masłem, parówki z szynki na ciepło, keczup (1,6,9), herbata owocowa z miodem.

Obiad

Kapuśniak, ryż na mleku z musem jabłkowym i z masłem (1,6), kompot owocowy.

Podwieczorek

Baton orkiszowy z masłem, serek waniliowy (1,6), herbata owocowa z miodem.

 

25.02.20r wtorek

Śniadanie

Rogal z masłem, dżem, kakao (1,2,6).

Morele suszone.

Obiad

Rosół z makaronem, gulasz z indyka, ogórek kiszony, kasza pęczak(1,6,8), kompot owocowy.

Podwieczorek

Galaretka z bita śmietaną (6).

 

26.02.20r środa

Śniadanie

Chleb z masłem, pasta z makreli wędzonej (1,3,6), kawa zbożowa z mlekiem.

Obiad

Zupa ogórkowa, klops z jaj, sałatka jarzynowa, ziemniaki pure (1,2,6,8), kompot owocowy.

Podwieczorek

Koktajl bananowy (6).

 

 

27.02.20r czwartek

Śniadanie

Chleb dyniowy z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, rzodkiewka (1,6,9), herbata owocowa z miodem.

Obiad

Krupnik z jarzynami, potrawka z kurczaka, brokuły, ryż brązowy (1,6,8), kompot owocowy.

Podwieczorek

Drożdżówka z serem, herbata owocowa z miodem (1,2,6).

 

 

28.02.20r piątek

Śniadanie

Chleb z masłem, ogórek zielony, zupa mleczna z płatkami owsianymi (1,6), herbata owocowa z miodem.

Obiad

Zupa pomidorowa, filet z łososia, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki (1,2,3,6,8), kompot owocowy.

Podwieczorek

Wypiek własny (1,2,6), herbata owocowa z miodem.

02.03.20r poniedziałek

Śniadanie

Chleb graham z masłem, szynka drobiowa, pomidor (1,6,9), herbata z miodem.

Obiad

Zupa szpinakowa z jajkiem, makaron z twarogiem (1,2,6), kompot owocowy. Pomarańcza.

Podwieczorek

Baton orkiszowy z masłem, ser żółty, papryka czerwona (1,6), herbata owocowa z miodem.

 

03.03.20r wtorek

Śniadanie

Baton orkiszowy z masłem, ogórek zielony, zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi (1,6), herbata owocowa z miodem. Mieszanka bakaliowa (7).

Obiad

Rosół z lanym ciastem, klops wieprzowy, buraczki czerwone, ziemniaki (1,2,6,8), kompot owocowy.

Podwieczorek

Banan.

04.03.20r środa

Śniadanie

Chleb graham z masłem, pasta z wątróbki drobiowej, ogórek kiszony (1,6), kawa zbożowa z mlekiem.

Obiad

Barszcz biały, filet z miruny, sałatka z kapusty kiszonej, ziemniaki (1,2,3,6,8), kompot owocowy.

Podwieczorek

Budyń truskawkowy (6).

 

 

05.03.20r czwartek

Śniadanie

Chleb dyniowy z masłem, szynka drobiowa, jajko, rzodkiewka (1,2,6,9), herbata owocowa z miodem.

Obiad

Zupa pieczarkowa, risotto z mięsem w sosie pomidorowym, sałatka jarzynowa (1,6,8), kompot owocowy.

Podwieczorek

Babka i jabłko (1,2,6), herbata owocowa.

 

06.03.20r piątek

Śniadanie

Chleb z masłem, pasta z twarogu ze szczypiorkiem (1,6), kawa zbożowa z mlekiem.

Melon.

Obiad

Zupa jarzynowa krem z groszkiem ptysiowym, kluski na parze z sosem truskawkowym (1,2,3,6), kompot owocowy.

Podwieczorek

Wypiek własny (1,2,6), herbata owocowa z miodem.

 


                                                               kucharz                                                

 Wykaz alergenów występujących w posiłkach: