Jadłospis
- Szczegóły
- Opublikowano: poniedziałek, 28 maj 2018 11:44
12.10.20r poniedziałek
Śniadanie
Chleb słonecznikowy z masłem, szynka drobiowa, pomidor (1,6,9), herbata owocowa. Actimell (6).
Obiad
Zupa szpinakowa z jajkiem, racuchy z jabłkami (1,2,6), kompot owocowy.
Podwieczorek
Bułka maślana z serkiem waniliowym (1,6), herbata owocowa z miodem.
13.10.20r wtorek
Śniadanie
Baton z masłem, ogórek zielony, zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi (1,6), herbata owocowa z miodem. Orzechy nerkowce (7).
Obiad
Rosół z lanym ciastem, klops wieprzowy, buraczki, ziemniaki (1,2,6), kompot owocowy.
Podwieczorek
Banan.
14.10.20r środa
Śniadanie
Chleb z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (1,2,6,),kawa zbożowa z mlekiem.
Pomidorki cherry.
Obiad
Barszcz biały, filet z miruny, sałatka z kapusty kiszonej, ziemniaki (1,2,3,6,8), kompot owocowy.
Podwieczorek
Kisiel owocowy z herbatnikiem (1.2,6).
15.10.20r czwartek
Śniadanie
Chleb dyniowy z masłem, szynka drobiowa, papryka czerwona, jajko (1,2,6,9), herbata owocowa z mlekiem. Melon.
Obiad
Zupa pieczarkowa, risotto z mięsem w sosie pomidorowym, sałatka jarzynowa (1,6,8), kompot owocowy.
Podwieczorek
Babka i jabłko (1,2,6), herbata owocowa.
16.10.20r piątek
Śniadanie
Chleb z masłem, pasta z łososia wędzonego z twarożkiem (1,3,6), herbata owocowa z miodem.
Sok Kubuś.
Obiad
Zupa jarzynowa krem z groszkiem ptysiowym, kopytka z twarogiem (1,3,6,8), kompot owocowy.
Podwieczorek
Wypiek własny (1,2,6), herbata owocowa z miodem.
19.10.20r poniedziałek
Śniadanie
Chleb z masłem, parówki z szynki na ciepło, keczup (1,6,9), herbata z miodem . Soczek owocowy.
Obiad
Kapuśniak, ryż na mleku z musem jabłkowym i z masłem (1,6), kompot owocowy.
Podwieczorek
Baton z masłem, ser żółty, ogórek zielony (1,6), herbata owocowa z miodem.
20.10.20r wtorek
Śniadanie
Rogal z masłem, dżem, kakao (1,2,6).
Pomidorki cherry.
Obiad
Rosół z makaronem, gulasz z indyka, ogórek kiszony, kasza pęczak (1,2,6), kompot owocowy.
Podwieczorek
Galaretka z bitą śmietaną i owocem (6).
21.10.20r środa
Śniadanie
Chleb słonecznikowy z masłem, pasta z śledziowa (1,2,3,6), kawa zbożowa z mlekiem. Borówki amerykańskie.
Obiad
Zupa ogórkowa, spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym i serem parmezan (1,6,9) kompot owocowy .
Podwieczorek
Koktajl truskawkowy z gałką lodów (6)
22.10.20r czwartek
Śniadanie
Chleb dyniowy z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, rzodkiewka (1,6,9), herbata owocowa z miodem. Winogrona.
Obiad
Krupnik z jarzynami, potrawka z kurczaka, brokuły, ryż brązowy (1,6,8), kompot owocowy.
Podwieczorek
Drożdżówka z budyniem, herbata owocowa.
23.10.20r piątek
Śniadanie
Chleb z masłem, ogórek zielony, zupa mleczna z płatkami owsianymi (1,6), herbata owocowa z miodem. Mieszanka bakaliowa (7).
Obiad
Zupa pomidorowa, łosoś panierowany,surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki (1,2,3,6), kompot owocowy.
Podwieczorek
Wypiek własny (1,2,6), herbata owocowa z miodem.
Nazwy alergenów występujących w posiłkach: